woonvormen

Het voorkomen van vallen: cursus valpreventie

1024 683 maryke

Als u ouder wordt, heeft u meer kans op vallen. Dit kan soms nare gevolgen hebben. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen we dit risico aanzienlijk verminderen. Hierdoor kunt u vertrouwen op uw lichaam en kunt u langer thuis blijven wonen. In Harderwijk bieden twee fysiopraktijken daarom een cursus valpreventie aan. Doet u ook mee?

Informatie

De valpreventiecursus wordt gegeven vanuit fysiopraktijk Meringa Oosterhoff Bles en fysiopraktijk Drielanden en heet ‘In Balans’. Tijdens de cursus gaan ouderen in een groep onder begeleiding van zorgprofessionals aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken. De cursus start op dinsdag 3 oktober 2023 in MFC de Bogen aan het Triasplein 11 te Harderwijk. De cursus bestaat uit het volgende:

 • Drie cursusbijeenkomsten van ieder twee uur.
  Op twee dinsdagen van 9:30 tot 11:30 uur en een vrijdag van 9:00 tot 11:00 uur.
 • Aansluitend het trainingsprogramma: Tien weken lang twee keer per week een training van één uur op de dinsdagen en vrijdagen.
  Lesdagen en tijden: Dinsdag van 9:30 tot 10:30 uur en vrijdag van 9:00 tot 10:00 uur.

In Balans wordt gegeven door professionals die zijn opgeleid door Veiligheid NL tot “Docent In Balans”. In onderstaande video kunt u de ervaringen horen van twee deelnemers:

Inbegrepen

In de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Een cursusboek met de belangrijkste informatie en oefeningen.
 • Twee testmomenten om de beginsituatie en de vorderingen te meten.
 • In totaal 26 uur les.

Kosten

De eigen bijdrage voor deelnemers is € 150,- per persoon. In Balans is een door de zorgverzekeraars erkende valpreventiecursus. Door een aantal zorgverzekeraars worden (een deel van) de kosten vergoed uit het aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u de cursus vergoed krijgt.

Opgeven

Wilt u zich opgeven of heeft u nog vragen? Bel dan met:

 • Fysiopraktijk Meringa Oosterhoff Bles:
  Brenda Reijerse en Dominique de Rochemont via 0341 425 790.
 • Fysiopraktijk Drielanden:
  Jeroen de Man en Jeffrey Benek via 0341 432 754.
Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy