Financiële regelingen
voor al uw woningverbeteringen

Welke financiële regelingen zijn er in Harderwijk?

Aan het aanpassen of verbouwen van uw huis hangt een prijskaartje. Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken? Of wilt u tijdelijk (een gedeelte) lenen? Om woningverbeteringen te realiseren zijn er in Harderwijk verschillende financiële regelingen en leningen beschikbaar.

Klaar voor de toekomst?

Gemeente Harderwijk vindt het belangrijk dat uw woning klaar is voor de toekomst.

Een toekomst waarin uw woning veilig en comfortabel is, maar ook duurzaam en energiezuinig. De Verzilverlening kan het verbeteren van uw woning betaalbaar maken.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

In sommige gevallen kunnen woningaanpassingen en hulpmiddelen worden vergoed door de overheid via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo is bedoeld om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding via de Wmo moet u een verzoek indienen bij de gemeente. De vergoeding krijgt u niet zomaar. Er moet wel sprake zijn van een beperking. Ouderdom alleen is niet voldoende om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Een Wmo-consulent zal daarom eerst een gesprek voeren met u om na te gaan wat er nodig is en of u deze de gevraagde voorziening zelf kan realiseren, eventueel met hulp van familie of kennissen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy