Lening Toekomstbestendig Wonen Harderwijk

Toekomstbestendig Wonen Lening opnieuw beschikbaar in gemeente Harderwijk

1024 683 maryke

Vanaf 9 oktober kunnen woningeigenaren in Harderwijk en Hierden opnieuw de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Dit keer is de lening ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met de lening kunnen inwoners hun woning klaarmaken voor de toekomst en energiezuiniger maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van dak, muren of vloer.

Gemeente Harderwijk stelt opnieuw geld beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen. Woningeigenaren en VvE’s die hun huis of gebouw energiezuiniger, levensloopbestendiger of asbestvrij willen maken, sluiten de lening af tegen een aantrekkelijke rente. Het geld kunnen ze bijvoorbeeld inzetten voor het aanbrengen van een traplift, het plaatsen van HR++ glas of het verplaatsen van de badkamer naar de begane grond. Ook asbestverwijdering valt onder de regeling. VvE’s kunnen de lening bovendien gedeeltelijk inzetten voor renovatie en funderingsherstel.

Verschillende leenvormen
Binnen de regeling is er keuze uit verschillende leenvormen, afhankelijk van leeftijd, inkomen, overwaarde van de woning en grootte van de VvE. Voor elke lening geldt dat minimaal één energiemaatregel onderdeel moet zijn van de investeringen. Dat is een maatregel waarmee energie wordt bespaard of opgewekt. Kleine VvE’s kunnen de lening ook afsluiten met NHG-borg voor extra zekerheid.

Meer informatie en aanvragen
Wie een Toekomstbestendig Wonen Lening wil aanvragen, heeft een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. De aanvraag van de lening start op www.harderwijk.nl/wonen-en-verhuizen/lening-toekomstbestendig-wonen. Kijk voor meer informatie over de lening op www.svn.nl/toekomstbestendig-wonen-gelderland.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy