Verhuisadviseur

Met de verhuisadviseur ontdekt u uw (verhuis)mogelijkheden

1024 683 maryke

Prettig en comfortabel wonen, we willen het allemaal. Vanwege tal van redenen kan het zijn dat uw huidige woning niet meer past bij uw situatie. De verhuisadviseur kan u als particuliere huurder of woningeigenaar adviseren over de huur of koop van een nieuwe woning.

Misschien wilt u kleiner of gelijkvloers gaan wonen, in een buurt met meer faciliteiten of dichter bij uw dierbaren. Als uw woonwens of bijvoorbeeld uw gezondheid verandert, kan het zijn dat uw huidige woning niet meer bij uw situatie past. Heeft u een verhuiswens, een koopwoning of huurwoning in de vrije sector en bent u ouder dan 55? Dan kan de verhuisadviseur u helpen.

Overzicht van de mogelijkheden

De verhuisadviseur brengt alle opties in kaart, waardoor u een overzicht krijgt van wat er mogelijk is en wat voor uw situatie de beste optie is. “We zien dat veel mensen wel de behoefte hebben om te verhuizen, maar dat de gedachte aan wat er allemaal bij komt kijken ze tegenhoudt”, legt verhuisadviseur Robin Schmidt uit. “Wij kunnen gericht helpen en ontzorgen.”

Omdat woonwensen en redenen om te verhuizen verschillen, biedt de verhuisadviseur maatwerk. Het traject begint met een gesprek bij u thuis. In dit gesprek worden alle mogelijkheden bekeken: Wat zijn uw woonwensen? Is een verhuizing dan een goede optie? Of kan de woning worden aangepast? “We horen vaak dat mensen denken dat er toch geen huizen beschikbaar zijn. Deels is dat ook zo, maar er zijn echt wel mogelijkheden”, benadrukt Robin.

Gesprek bij uw thuis

Vooraf krijgt u informatie over de verhuisadviseur en een intakeformulier waarop precies staat welke informatie u moet verzamelen. “We bespreken namelijk persoonlijke gegevens die mensen vaak niet zo paraat hebben”, licht verhuisadviseur Özden Tarimoglu toe. Zo kijken de adviseurs onder meer naar wat de huidige woning waard is, wat het inkomen en het eigen vermogen is, welke regelingen en fiscale mogelijkheden er zijn en wat er mogelijk is op het gebied van wonen en zorg. “Vanuit daar kijken we wat het beste bij een situatie past: koop of huur?”

Uitgebreid advies

Alle verzamelde gegevens en het uitgebreide advies ontvangt u op papier. Ook geeft de verhuisadviseur een beeld van de keuzemogelijkheden die u heeft, passend bij uw financiële situatie. Natuurlijk verplicht het advies u tot niets.

“We hopen het zo wat behapbaarder te maken”, vertelt Özden. “Zodat mensen een plek vinden waar ze nog lang en comfortabel kunnen wonen.”

Naast het geven van advies, doen de verhuisadviseurs meer. Mocht u dat willen, dan kunnen ze u ook in contact brengen met andere partijen. Denk dan bijvoorbeeld aan een makelaar of hypotheekadviseur, maar ook het Wijkteam of WMO-loket behoren tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verhuisadviseurs? Of bent u benieuwd hoe ze u kunnen helpen? Op dinsdag, woensdag en donderdag houdt de adviseur tussen 10.00 en 14.00 uur een telefonisch spreekuur. Via 030-2361804 of 06-10844870 kunt u dan al uw vragen stellen. Komen deze dagen niet uit? Dan kunt u via bovenstaande telefoonnummers een voicemailbericht achterlaten of een e-mail sturen naar verhuisadviseurharderwijk@stade.nl.

Op deze website kunt u ook informatie vinden over de verhuisplanner. Deze helpt u bij het verhuizen van A tot Z. En over de verhuiscoach, deze adviseert en begeleidt senioren van 55 jaar en ouder met een sociale huurwoning die willen verhuizen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy