Verhuiscoach

Op zoek naar een huurwoning die beter bij u past? De verhuiscoach helpt

1024 683 maryke

Bent u ouder dan 55, woont u in een sociale huurwoning en zoekt u een beter passend huis? De verhuiscoach kan u kosteloos helpen bij uw zoektocht. Samen bespreekt u uw woonwens, kijkt u naar uw huidige woonsituatie en verkent u samen de mogelijkheden.

Misschien wordt uw woning te groot, wilt u liever gelijkvloers gaan wonen of bent u op zoek naar een huis met minder onderhoud. Wat uw beweegredenen ook zijn; als u wilt verhuizen naar een andere, beter passende en kleinere huurwoning kan de verhuiscoach u helpen.

De verhuiscoach gaat met u in gesprek en helpt u op weg. Dat gesprek kan plaatsvinden tijdens een huisbezoek of is telefonisch. Dat ligt volledig aan wat u wilt en wat uw vraag is. In het gesprek wordt een aantal zaken besproken, zoals uw huidige woonsituatie en hoe u zou willen wonen. “Naar wat voor woning bent u op zoek? En in welke omgeving? Wat vindt u prettig aan uw woning en wat minder?”, legt verhuiscoach Carola Butink uit.

Vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden

Carola kijkt samen met u naar uw sociale netwerk en naar de financiële mogelijkheden. Een andere woning betekent niet alleen verhuizen, maar waarschijnlijk ook een verandering van uw financiële situatie door andere huurprijzen en energiekosten. Verder zijn er kosten voor de verhuizing zelf. Als u via de verhuiscoach of via woningruil verhuist naar een kleinere (particuliere) huurwoning voor senioren met maximaal twee slaapkamers, kunt u in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding van €2.000,-. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De verhuiscoach vertelt u hier graag meer over.

Het gesprek is altijd vrijblijvend en richt zich volledig op het onderzoeken van de mogelijkheden. Natuurlijk mag een naaste bij het gesprek met de verhuiscoach aanwezig zijn. “Samen maken we een actieplan: wat moet er gebeuren als u wilt of gaat verhuizen?”, vertelt Carola. “Natuurlijk bent u tot niets verplicht, het gaat erom dat u prettig woont. Of dat nou in uw huidige woning is of in een andere woning die beter bij u past is.”

‘Wacht niet tot een verhuizing echt nodig is’

Vaak denken mensen te laat na over hun woontoekomst. Dat zorgt ervoor dat er pas gekeken wordt naar een andere woning als iemands situatie al is veranderd. “Door bijvoorbeeld een val kan iemand de trap niet meer op of de woning en tuin niet meer goed onderhouden”, geeft Carola als voorbeeld.

“Wacht daarom niet tot een verhuizing echt nodig is, maar begin eerder met voorbereiden. Ook omdat de woningmarkt erg krap is en een geschikte woning dus niet meteen beschikbaar is.”

Naast het contact met u, onderhoudt een verhuiscoach ook contacten met onder meer woningcorporaties. “We kijken dan met de corporatie naar wat er mogelijk is om tegemoet te komen aan uw woonwens” licht Carola toe. “Zo werken we samen aan het vinden van een zo’n passend mogelijk nieuw thuis.”

Meer weten?

Dankzij de provincie Gelderland is de hulp van een verhuiscoach kosteloos. Bent u benieuwd hoe Carola u kan helpen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Carola bespreekt tijdens een telefoongesprek of huisbezoek graag uw woonwensen en helpt u bij de zoektocht naar een woning die bij u past. Contact opnemen kan via verhuiscoach@gelderland.nl.

Op deze website kunt u ook informatie vinden over de verhuisplanner. Deze helpt u bij het verhuizen van A tot Z. Senioren met een koopwoning of vrije sector huurwoning kunnen zich laten adviseren over hun mogelijkheden door de verhuisadviseur.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy