verhuisplanner

De verhuisplanner ondersteunt u tijdens uw verhuizing

1024 683 maryke

Heeft u een woning en gaat u kleiner of gelijkvloers wonen? En ziet u door de bomen het bos niet meer? Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Rhodé van der Velden-Schalk zag het met eigen ogen toen ze haar moeder hielp. Ze besloot haar ervaringen in te gaan zetten als zelfstandig verhuisplanner. Nu ondersteunt ze – onder meer in de gemeente Harderwijk – mensen bij het plannen en organiseren van een verhuizing.

De campagne ‘Lang zult u wonen’ maakt inwoners van 55 jaar en ouder bewust om op tijd te beginnen met het veilig en comfortabel maken van hun woning. Dat kan ook een verhuizing naar een andere woning betekenen. Denk bij hulp van de verhuisplanner aan: inventariseren van bestaande meubels en huisraad en het vinden van een goede verhuizer. Of aan het maken van een planning voor het sorteren, opruimen en inpakken. Maar ook aan het in kaart brengen van abonnementen, organisaties en instanties voor het versturen van een verhuisbericht. Een verhuisplanner kan u veel werk uit handen nemen en daarmee zorgen en spanning voorkomen.

Kennis en ervaring inzetten

Tijdens de verhuizing van haar moeder zag Rhodé met eigen ogen wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing. Die kennis en ervaring zet ze nu graag in:

“Er moet gewoon heel veel gebeuren en niet iedereen kan of wil daarbij steunen op zijn of haar familie en vrienden of is zelf mobiel genoeg. Ik weet waar mensen tegenaan kunnen lopen en help daar graag mee.”

Kunt u wel wat hulp gebruiken? De verhuisplanner komt eerst bij u langs voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens zo’n kennismakingsgesprek kijkt u samen naar wat er nodig is voor de nieuwe woning.

‘We doen het samen’

Rhodé maakt een planning voor het sorteren en opruimen van de spullen in de oude woning en voor de verhuizing zelf. Ze maakt een plattegrond van het nieuwe huis en regelt bijvoorbeeld een goede verhuizer of hulp bij het weggooien van de spullen die niet mee verhuizen. Ook ondersteunt ze bij de administratieve zaken die bij een verhuizing komen kijken. Denk aan een lijstje met mensen en organisaties die een verhuisbericht moeten krijgen en abonnementen die eventueel opgezegd moeten worden.

“Wat belangrijk is: we doen het samen. Ik probeer de verhuizing makkelijker te maken door te ondersteunen en ontzorgen”, legt Rhodé uit. “Ik neem mensen mee in alles wat er geregeld moet worden en help bij het behouden van het overzicht. Zo voorkomen we onrust en stress.”

Meer weten?

Bent u benieuwd hoe Rhodé u kan helpen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met haar op via 06-24163313 of mail naar info@welthuisverhuiscoach.nl.

Op deze website kunt u ook informatie vinden over de verhuiscoach. Deze adviseert en begeleidt senioren van 55 jaar en ouder met een sociale huurwoning die willen verhuizen. Senioren met een koopwoning of vrije sector huurwoning kunnen zich laten adviseren over hun mogelijkheden door de verhuisadviseur.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy