Heeft u een verhuiswens? U hoeft niet alles alleen uit te zoeken

1024 683 maryke

Bent u 55+ en heeft u een verhuiswens? Wilt u bijvoorbeeld kleiner of gelijksvloer gaan wonen, dichter bij uw dierbaren of centraler? Het vinden van een geschikte woning kan erg lastig zijn, net als al het regelwerk eromheen. Afhankelijk van uw situatie en vraag kan de verhuiscoach, verhuisadviseur of verhuisplanner u helpen. In dit artikel vertellen we u graag meer.

Passend wonen is wonen in een comfortabel huis dat goed past bij uw toekomst. Wat voor u een woning passend maakt is afhankelijk van uw woonwensen en uw woonsituatie. Misschien kunt u uw woongenot en veiligheid verhogen met kleine of grote verbeteringen in en om het huis. Gaat u liever verhuizen? Dan helpt de gemeente Harderwijk u graag door het inzetten van een verhuiscoach, verhuisplanner of verhuisadviseur.

Verhuiscoach: voor een beter passende huurwoning

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning die beter bij u past? De verhuiscoach kan u kosteloos helpen bij uw zoektocht. Misschien wordt uw woning te groot, wilt u liever gelijkvloers gaan wonen of bent u op zoek naar een huis met minder onderhoud. Wat uw beweegredenen ook zijn; als u wilt verhuizen naar een andere, beter passende en kleinere huurwoning kan de verhuiscoach u helpen.

Verhuiscoach Carola Butink gaat graag met u in gesprek over uw huidige woonsituatie en hoe u zou willen wonen. “Naar wat voor woning bent u op zoek? En in welke omgeving? Wat vindt u prettig aan uw woning en wat minder?”, legt ze uit. Ook kijkt zij met u naar uw sociaal netwerk en naar de financiële mogelijkheden.

Verhuisadviseur: huur of koop, wat is het meest passend?

Bent u een particuliere huurder of woningeigenaar? En heeft u een verhuiswens? De verhuisadviseur kan u adviseren over de huur of koop van een nieuwe woning. Verhuisadviseurs Robin Schmidt of Özden Tarimoglu komen graag bij u langs om samen met u alle opties in kaart te brengen. Zo krijgt u een overzicht over wat er mogelijk is en wat voor uw situatie het meest passend is. In een intakegesprek worden alle mogelijkheden bekeken: van het aanpassen van uw woning tot huur of koop.

Daarbij kijken de adviseurs onder meer naar wat uw huidige woning waard is, wat uw inkomen en eigen vermogen zijn, welke regelingen en fiscale mogelijkheden er zijn en wat er mogelijk is op het gebied van wonen en zorg. Natuurlijk is het advies geheel vrijblijvend.

Verhuisplanner: voor het plannen en organiseren van de verhuizing

Bij de voorbereiding van een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Een verhuisplanner kan u veel werk uit handen nemen en daarmee zorgen en spanning voorkomen. Denk bij hulp van de verhuisplanner aan: inventariseren van bestaande meubels en huisraad en het vinden van een goede verhuizer. Of aan het maken van een planning voor het sorteren, opruimen en inpakken. Maar ook aan het in kaart brengen van abonnementen, organisaties en instanties voor het versturen van een verhuisbericht. Een verhuisplanner kan u veel werk uit handen nemen en daarmee zorgen en spanning voorkomen.

Heeft u een woning en gaat u kleiner of gelijkvloers wonen? En ziet u door de bomen het bos niet meer? Verhuisplanner Rhodé van der Velden-Schalk helpt u graag met het plannen en organiseren van de verhuizing. Daarnaast ondersteunt ze bij de administratieve zaken die erbij komen kijken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat de verhuiscoach, de verhuisadviseur of de verhuisplanner voor u kan betekenen? Klik dan op één van de diensten. Op een aparte pagina vertellen we u graag meer over wat u kunt verwachten en over hoe u in contact kan komen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy